30 mars 2009

Påfyllning.

Hade vägen förbi Ikea och kunde inte låta bli att köpa lite tyg. Hade mina två döttrar med mig, så jag hann inte titta runt på alla fina tyger. Lite fick jag med mig hem i alla fall.

Tyget heter Malena och kostar 39 kr/meter och finns i fem olika varianter.



Båda tygerna kommer förmodligen att bli väskor, varav den ena en mini väska med plats för plånkan, mobilen, nycklar etc.

Köpte även en "rulle" av barntyget Barnsligt som bl a kommer att bli sängkläder till barnvagnen till våren och sommaren. Åh, vad jag längtar till sommaren! Å andra sidan kommer man kanske ha lust att sitta inne och sy då, så det blir blandade känslor.

24 mars 2009

En dregglis till min systerdotter, som har två hundar.


Den här gången kom tryckknapparna åt rätt håll i alla fall, dvs ett par upp och ett par neråt. Har ingen overlock så det blir sick-sack... Hoppas att den kommer till användning någon dag. Hon ska få den imorgon. En överraskning!

12 mars 2009

Första bodyn jag sytt!
Sydde klart den för fyra dagar sedan,
men har inte satt i tryckknapparna än.
Måste göras väldigt snart annars växer lillan ur den...








TYG från Stoff och Stil
MÖNSTER från Ottobre Design nr 1 (2006)

10 mars 2009

Sytidningar (t ex spanska Patrones, tyska Burda, Knipmode etc)
och jättefina tyger finns det här:



Kanske sy ett par manchesterbyxor till äldsta dottern utav det här tyget?


Jag är barnsligt förtjust i batik, camo och paisley. De två första med rosa som huvudfärg och den sistnämnda i rött el lila.

1 mars 2009

Tyg!

Lite fynd från Sy- och modemässan:



















Vad ska det bli utav det här då!?
Kanske som "Mäster Skräddare"

De två långa raderna längst bak i tjock sweatshirt-tyg kommer nog att bli munkjackor till mina små prinsessor. Det rosa-randiga trikåtyget blir nog en klänning till minstingen. Även tyget till höger, dvs det blå jersey-tyget med blommor på. Kanske en snygg body el klänning. Vet inte än. Det längst fram är i alla fall till mig. En t-shirt topp i raglan-modell och vita ärmer hade jag tänkt mig. Ska bara leta igenom alla Burda, Ingelise och Allt om Handarbete först efter ett mönster... Hinner nog bli höst innan allt det här blir gjort.
Related Posts with Thumbnails